Comacina

Deze werken zijn het resultaat van een “artist’s residence” in de periode augustus/september 2014. De kunstenaar verbleef op het eiland Comacina, gelegen in het Comomeer, ter hoogte van het dorpje Osuccio, in Noord-Italïe.

Deze schitterende locatie herbergt drie kunstenaarswoningen (“Casa per artisti”), ontworpen door de Italiaanse rationalistische architect Pietro Lingheri. De huizen werden gebouwd eind jaren ’30 van de 20°eeuw, en waren van meet af aan bedoeld als verblijfsoorden voor kunstenaars. Bedoeling was om, omgeven door een uniek kader, kunstenaars de mogelijkheid te geven om diepgaand te kunnen reflecteren omtrent, en na te denken over hun werk.


Begin jaren ’90 viel deze activiteit grotendeels stil, maar in 2009/2010 werden de “Casa per artisti” na grondige restauratie, terug opengesteld voor bewoning. Twee huizen zijn (nog) steeds voorbehouden voor Belgische kunstenaars (ooit was het eiland eigendom van de Belgische staat. nvdr.) die er gedurende enkele weken kunnen komen wonen en werken. Het derde huis is bestemd voor Italiaanse kunstenaars, die een band hebben met de Accademia di Belle Arti in Milaan.

Selectie werken project Comacina